Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade

Geroosterde paprika salade met pijnboompitten is een heerlijk gerecht dat zowel gezond als voedzaam is. Het combineert geroosterde paprika’s met knapperige pijnboompitten voor een smaakvolle en voedzame maaltijd.

Hoe maak je salade met geroosterde paprika?

Om deze salade te maken, begin je met het roosteren van paprika’s. Dit kan gedaan worden door de paprika’s op een bakplaat te leggen en ze onder de grill in de oven te roosteren tot de schil zwartgeblakerd is. Daarna kun je de paprika’s uit de oven halen en ze in een afgesloten zak of kom doen om af te koelen. Dit proces maakt het gemakkelijker om de schil te verwijderen.

Nadat de paprika’s zijn afgekoeld, kun je de zwarte schil verwijderen en de paprika’s in reepjes snijden. Doe de reepjes paprika in een grote kom en voeg wat gehakte verse kruiden toe, zoals basilicum of peterselie, voor extra smaak.

Voeg vervolgens de pijnboompitten toe aan de salade. Deze kunnen eerst kort worden geroosterd in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Pijnboompitten voegen niet alleen een heerlijke nootachtige smaak toe, maar zijn ook rijk aan gezonde vetten en eiwitten.

Om de salade af te maken, kun je een dressing maken van olijfolie, citroensap, zout en peper. Meng de dressing goed door de salade, zodat alle ingrediënten goed bedekt zijn.

Salade met geroosterde puntpaprika, tomaatjes en geitenkaas

Recipe by Foodie
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingredients

  • +/- 16 kleine tomaatjes

  • 4 grote paprika's (bij kleine, 1,5 per persoon)

  • zak veldsla

  • zak baby spinazie

  • pakje pijnboompitten

  • bakje/pakje alfalfa

  • 1 potje zongedroogde tomaten

  • 1 verpakking zachte geitenkaas

  • 4-5 lepels olijfolie

  • zout & peper

  • citroen (optioneel)

Directions

  • Verwarm de grillpan en snijd de rode paprika in brede reepjes. Als je puntpaprika gebrukt, kun je elke paprika doormidden snijden. Plaats de paprikareepjes gedurende ongeveer 5 minuten aan beide kanten op de grillpan, totdat er lichtbruine streepjes op de paprika ontstaan. Als je geen grillpan hebt, kun je de paprika's in de over bakken. Ik doe 220 graden roosteren, 15-20 minuten. Je merkt wanneer de paprika iets donker wordt. Leg ze daarna op een bord.
  • Rooster een handje pijnboompitten lichtbruin in een klein pannetje.
  • Doe de sla en spinazie samen met de alfalfa, gesneden cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes in een grote kom.
  • Maak een dressing door olijfolie, zout en peper in een klein kommetje te mengen. Eventueel kun je ook wt citroensap toevoegen. Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar. Strooi wat zachte geitenkaas en pijnboompitten over de salade en voeg vervolgens de gegrilde paprika toe.

Salade boordevol vitamines en voedingstoffen

Deze geroosterde paprika salade met pijnboompitten zit boordevol voedingsstoffen. Paprika’s zijn een uitstekende bron van vitamine C, vitamine A en antioxidanten. Ze bevatten ook weinig calorieën en zijn rijk aan vezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering. Pijnboompitten bevatten gezonde vetten, eiwitten en verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine E en magnesium.

Deze salade is een geweldige optie voor een gezonde lunch of een lichte avondmaaltijd. Het kan ook worden geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees of vis. Het is een smaakvolle en voedzame manier om te genieten van de voordelen van geroosterde paprika’s en pijnboompitten.